A Patriots a tartalékirányító tartalékjának leszerződtette Matt Flynn-t

A New England Patriots két napja bejelentette, hogy szerződtették a szabadügynök irányító Matt Flynn-t. Matt Damon hasonmásának szerződtetésével párhuzamosan elküldték a tavalyi Draft hatodik körében kiválasztott (a St. louis Rams választása volt) Garrett Gilbert-et.

Jelen állás szerint, ha sikertelenül zárul fellebbezés akkor Tom Brady négymérkőzéses eltiltással kezdi a szezont így a második profi szezonját kezdő Jimmy Garoppolo lesz a kezdő de természetesen bármi megtörténhet így mögé is kell tartalék.

A szabaügynökpiac már nem túl erős irányítószempontból így a Patriots kihúzta a legerősebb szabadügynök QB-t. Talán Michael Vick és Jason Campbell jöhetett még szóba a Patsnél.

Flynn-t a 2008-as Draft hetedik körében választotta ki a Packers és négy évig Aaron Rodgers tartalékjaként kezdte el a profi pályafutását. A 2011-es alapszakasz utolsó mérkőzésén bevetették kezdőként, franchise rekordot jelentő 480 passzolt yardot és 6 passzolt touchdownt szerzett a Detroit Lions ellni mérkőzésen.

Ezzel az egy mérkőzéssel a figyelem középpontjába került és szabadügynökként eladta magát a Seattle Seahawks-nak. Kezdőnek érkezett a Seahawks-nek de történt egy kis hiba, a csapat a Draft harmadik körében kiválasztott egy Russel Wilson nevű tartalékirányítót aki simán lenyomta Őt az edzőtáborban. Rodgers tartalékja után Wilson tartalékja lett egy évig.

Egy évvel később jött egy új kezdet, az Oakland Raiders megszerezte két Draft pickért. Itt Terrelle Pryor nyomta le, majd egy sérülés miatt mégis bekerült a csapatba. Két mérkőzést kapott, a teljesítményét nem lehet pozitívan értékelni így a szezon közben kivágták. Egy héttel később szerződtette a Buffalo Bills majd 0 mérkőzéssel és három héttel később innen is távoznia kellett.

A 2013-as évben a Seahawks, majd a Raiders, majd a Bills játékos volt de még csak novembert írtunk így visszament kedvenc csapatához a Packershez. Aaron Rodgers sérülése miatt szükségük volt egy irányítóra így mindkét fél számára kapóra jött a lehetőség. A szezon hátralevő részében pályafutásának legfoglalkoztatottabb szezonját zárta le. 5 mérkőzése szerepelt, 4-szer kezdő volt (ezt leszámítva egész pályafutása során csak háromszor kezdett) 1.146 passzolt yardot, 7 touchdownt és 4 interceptiont szerzett.

A Pats-nek tulajdonképpen kellet egy tartalék QB és két lehetősége volt, vagy most kihúzza a legjobbat vagy megvárja a keretszűkítéseket és reménykedik benne, hogy lapátra kerül egy minőségi tartalékirányító. Nemsokára sor kerül Brady meghallgatására és kiderül, hogy pontosan mennyi mérkőzésről fog hiányozni a négyszeres Super Bowl győztes irányító.

A 4 mérkőzés valószínűleg lecsökken majd, de nem fogják eltörölni az eltiltás mert azzal a döntéssel az NFL arcon csapná saját magát. Így 1-2 mérkőzésen biztosan Garoppolo kezd majd és még az sem elképzelhetetlen, hogy a pályán láthatjuk majd Flynn-t az alapszakasz első mérkőzésein.

http://nflhu.blog.hu