Button hosszabbítana a McLarennel

Jenson Button, a 2014-es rajtrács legtapasztaltabb pilótája szeretné meghosszabbítani szerződését a McLarennel.

2009 világbajnokának az idei év végén jár le a szerződése és Ausztráliában az időmérő edzésen és a versenyen is jobban szerepelt nála újonc csapattársa, Kevin Magnussen.

A McLaren új csapatfőnöke, Eric Boullier elmondta, Magnussen emberemlékezet óta a legjobb teljesítményt nyújtotta az újoncok közül.

Tavaly Mark Webber volt a mezőny legidősebb pilótája, azonban az ausztrál távozásával Button lett a legidősebb a rajtrácson. Habár még mindig versenyképes teljesítményt mutat, Melbourne-ben elmondta, amennyiben teljesítménye visszaesik, úgy visszavonul.


„Nagyszerű pályafutásom volt” – mondta el Button. „De számomra még nincs itt a vég. Az emberek azt mondták „Ó, 34 éves, lejár a szerződés, mit fogsz csinálni az év végén?” A helyzet ugyanaz, mint a többi évben. Nem számít, hogy szerződéssel rendelkezel-e, ha a csapat úgy érzi, nem végzel elég jó munkát, akkor elküld és ha nagyszerű munkát végzel, akkor további 10 évre szerződtetnének.”

Button elmondta, nem gondolkozik azon, hogy a McLarent elhagyva egy kiscsapathoz szerződik.

„Itt vagyok a McLarennél és jól érzem magam. Nem aggódom a távozás miatt.”

Azonban elképzelhető, hogy Button és a nála 13 évvel fiatalabb Magnussen között komoly ellentét alakul ki az idei évben, de Boullier elmondta, nem aggódik.

„Azt hiszem ezt a kérdést a Mercedesnek, vagy a Ferrarinak kellene feltenni. Nálunk ez nem jelent problémát.”

formula.hu