Új technikai igazgató érkezhet a Red Bullhoz

Ha hinni lehet az értesüléseknek, átszervezések várnak a Red Bull F1-es csapatára a közeljövőben, amivel kapcsolatban új személyzet, és még egy új istálló neve is szóba került.

A Red Bull a jelek szerint nem tudta formaromlás nélkül átvészelni Sebastian Vettel tavaly év végi távozását és Adrian Newey frontvonalból való visszalépését, emellett pedig ha lehet, a Renault még több problémával kezdte az idei évet, mint az előzőt, így a csapat jelenleg csak a 4. helyen áll a konstruktőri tabellán.

Jelen állás szerint az összetettbeli dobogóért is kemény csata vár rájuk a Williams ellen, ám a grandprix247 értesülései szerint a csapat belső átszervezésekkel próbál javítani a helyzetén. Az egyik ilyen lehetséges változás az lehet, hogy a Toro Rosso jelenlegi technikai igazgatója, James Key lépne fel a Red Bullhoz ugyanebbe a posztba, betöltve a Newey várhatóan egyre csökkenő szerepköre által kialakuló üresedést.

Eközben egy olyan hír is felmerült, miszerint a Red Bull segítene feljuttatni az F1-be Christian Horner GP2-es csapatát, az Ardent, amit aztán saját B csapataként működtetne. Persze felmerül a kérdés, hogy mi szükség lenne erre, hiszen jelenleg a Toro Rosso is ezt a segédszerepet tölti be az anyacsapat mellett. Ez a találgatás viszont talán azt jelzi előre, hogy a Renault tényleg komolyan érdeklődik a faenzai istálló felvásárlása iránt.

Mindezek pedig azt sugallhatják, hogy a Red Bull továbbra is szervezkedik, igyekszik újracsoportosítani erőit az F1-ben, amit már aligha tennének meg, ha céljuk lenne rövid időn belül elhagyni a sportot, mint azt az elmúlt hónapokban elhangzott fenyegetések során elhintették.

Eközben a Red Bull és a Renault között is enyhülni kezd a viszony a viharos évkezdet után, és úgy tűnik, a két fél ismét együttes erővel dolgozik a problémák megoldásán – azt viszont aligha kerülhetik el, hogy a szezon során többször is rajtbüntetést kapjanak motorcsere miatt – Daniel Ricciardo autójába Barcelonában máris bekerül a negyedik erőforrás, ami jelen állás szerint még az utolsó büntetlenül használható egység.

forrás: http://formula.hu