Világklasszis beálló érkezik Siófokra

A Siófok KC-Galérius Fürdő hivatalosan bejelentette, hogy a tunéziai válogatott Asma El Ghaoui két évre aláírt, és a Bajnokok Ligája Final Four-résztvevő Dinamo Volgograd csapatától az együtteshez szerződik.

A 24 éves, 174 cm magas beállót az egyik legtehetségesebb játékosnak tartják számon a kézilabda világában, aki egy igazi védekező specialista. A tunéziai válogatott kézilabdázónak számos ajánlata volt európai top csapatoktól, de Christian Dalmose személye meggyőzte őt a siófoki folytatásról, és a következő két esztendőben a csapot erősíti majd.

Asma El Ghaoui Tunéziában kezdett el kézilabdázni, ahol bajnokságot és kupát is nyert. Miután befejezte tanulmányait, Franciaországba igazolt a Nimes csapatához, ami elmondása szerint egy nagyon jó ugródeszka volt, hogy aztán egy igazi top klubhoz szerződhessen. A Dinamo Volgogradnál eltöltött egy esztendő meg is hozta számára a sikert: Asma az orosz együttes színeiben 33 gólt dobott a Bajnokok Ligája 2014/2015-ös sorozatában, ebből hetet a budapesti Final Four két mérkőzésén a Larvik és a Vardar Skopje ellen. Ő lett az első afrikai játékos, aki szerepelt a kézilabda BL Final Four küzdelmeiben. A tunéziai válogatottal a legnagyobb sikerét akkor aratta, amikor 2014-ben Algériában megnyerték az Afrika Bajnokságot, és a torna legjobb beállósa lett.

A siófoki szerződéséről ő maga így nyilatkozott: „Azért döntöttem a Siófok KC csapata mellett, mert sokat hallottam arról, hogy már most is egy nagyon jó együttes van ott, igazi top játékosokkal, és komoly ambíció van arra, hogy nagy sikereket érjen el a klub. A körülmények kifogástalanok és a vezetőedző, Christian Dalmose személye igazi garancia számomra a sikeres szereplésre. A magyar a világ egyik, ha nem a legerősebb bajnoksága, itt nagyon sokat tudok fejlődni. Alig várom már, hogy találkozzak az új csapattársakkal, nagy izgalommal tekintek a következő időszakra. Szeretem a kihívásokat, és remélem, nagy sikereket érünk el együtt. “

http://handball.hu