Átigazolás: Franciaországba igazolt ex-junior világbajnokunk

tatabanyaszabo

Tatabányáról vezetett az útja Szabó Botondnak a Noisy csapatához. A balkezes játékos mesélt a lehetőségről. 

tatabanyaszabo

A férfi Ob I-ből vezetett az útja Szabó Botondnak Franciaországig. Külföldön játszott az egyiptomi Helipolis együttesnél, a görög Chania csapatnál. Itthon pedig az UTE-ban, Szentesen, a Fradiban, Debrecenben legutóbb pedig Tatabányán fordult meg. Ex-junior világbajnokunk aztán kapott egy külföldi ajánlatot.

Szabó Botond a vizipolo.hu-nak:

A télen két vidéki komoly terveket szövögető klub is keresett, de mivel Tatabányán tavaly nyáron újabb 2 évre fogtam kezet így tárgyalásokig sem jutottam senkivel. Majd május közepén közölték velem hogy a továbbiakban túl drága vagyok a klubnak, olcsóbb illetve fiatalabb játékosban gondolkodnak így köszönik a munkám. Mivel idén mindennél korábban megindult az játékos keringő így május közepén magyarországi folytatás már szóba sem jöhetett. A 2 év alatt elvégzett munkám után talán ez lehetett volna máshogy is…

Volt külfölsről is ajánlatod?

Sz. B.: Kerestek az olasz másodosztályból többen, illetve az arab világból is, de úgy voltam vele, hogy csak azért hogy továbbra is vízilabdázó legyek nem játszom, úgyhogy vártam és a vállalkozásomra fókuszáltam.

Mégis, hogy jött a Noisy a képbe?

Sz. B.: Augusztus legvégén keresett meg Milo Zmukic a Noisy vezetőedzője aki Egyiptomban még ellenfelem volt mint játékos. Felvázolta hogy az olimpiáig több penz jut Párizsban a vízilabdára mint korábban és a következő két évben szeretnék ha felkerülne a klub Európa térképére. 6. légiósnak igazoltak, van szerb légiósa a csapatnak, a Vasasból ismert holland Jesse Koopman , illetve német és szlovák játékos is a keret tagja. Így tehát a francia első osztályban folytatom.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS

The post Átigazolás: Franciaországba igazolt ex-junior világbajnokunk appeared first on xlsport.hu.