Hoffenheimből igazolt a Mönchengladbach

A német Bundesligában szereplő Borussia Mönchengladbach hivatalos honlapján jelentette be, hogy négyéves szerződést kötött a szintén első osztályú TSG 1899 Hoffenheim szélsőjével, Fabian Johnsonnal.

A védelem és a középpálya szélein is bevethető Johnson szerződése a szezon végén lejár jelenlegi kenyéradójánál, így a Bosman-szabály értelmében szabadon tárgyalhat csapatokkal. A Borussiával már korábban is összeboronálták a német utánpótlás, de felnőtt szinten 18-szoros amerikai válogatottal. A 26 éves labdarúgó négyéves szerződést írt alá a Mönchengladbach együttesével.

Labdarúgás fogadás a bet365 oldalán az év minden napján elérhető.

„Fabian Johnson egy nagyon jó üzlet volt a számunkra, hiszen ingyen tudtuk megszerezni” – mondta a Borussia sportigazgatója, Max Eberl a klub hivatalos honlapjának. „Több poszton is bevethető játékosról van szó, hiszen a védelem és a középpálya szélein is képes jó teljesítményre. Elégedettek vagyunk azzal a ténnyel, hogy végül minket választott.”

A Münchenben született Johnson az 1860 München csapatában kezdte el pályafutását, profivá is itt vált, és a 2006/07-es szezonban már pályára is léphetett 25 találkozón a Bundesliga 2-ben. 2009-ben a VfL Wolfsburg valamivel több mint egymillió eurót fizetett érte, de a zöld mezeseknél nem tudta magát beverekedni a kezdőbe, így került két szezon követően a Hoffenheimhez, ahol a harmadik idényét tapossa. Összesen 75 Bundesliga-meccsen lépett pályára az elmúlt két és fél szezonban, öt gólja mellett 13 asszisztja van.

A mértékadó transfermarkt.de Johnson piaci értékét négymillió euróra becsüli jelenleg.

Látogass el te is a hivatkozáson található oldalra, hogy még több információt megtudj az amerikai sport akciók használatáról.