Labdarúgó NB I – László Csaba az MTK új edzője

image

László Csabát nevezték ki a labdarúgó OTP Bank Ligában harmadik helyen végzett MTK új vezetőedzőjének, míg az eddigi trénert, Garami Józsefet a szakmai igazgatói feladatokkal bízták meg.

    A fővárosi klub szerdai sajtótájékoztatóján Domonyai László klubigazgató elmondta, hogy László Csabával hosszú távú, hat évre szóló megállapodást írtak alá, a 75 éves Garami Józsefnek pedig továbbra is határozatlan idejű szerződése van.
    Az új vezetőedző hangsúlyozta, csak szuperlatívuszokban tud beszélni elődjéről, s fontosnak tartja, hogy a továbbiakban együtt dolgozhatnak. Kifejtette, az MTK tradícióit folytatva, azokat új elemekkel kiegészítve fogja végezni munkáját, s az a célja, hogy csapatával az élmezőnyben végezzen, és két-három kört menjen az Európa Liga selejtezőjében.
    „Korábban már szerepeltem a Ferencváros edzőjeként az UEFA Kupa csoportkörében, jó lenne elérni ezt az Európa Ligában is, de reálisan kell látni a dolgokat” – mondta a szakember, aki a szerződését szerda reggel írta alá.
    A következő szezon előtt csak rövid pihenőt kapnak a játékosok, László Csaba ugyanis hangsúlyozta, hogy az EL-selejtezők már korán elkezdődnek, éppen ezért kell gyorsan véglegesíteni a játékoskeretet és a szakmai stábot is.
    Az új tréner megemlítette, hogy megkeresték a skót St. Mirrentől és az angol Blackpooltól is, illetve egy német másodosztályú együttes is érdeklődött iránta, de szerette volna folytatni munkáját az MTK-nál, melynél a legutóbbi szezonban a háttérben dolgozott.
    „Tudom, hogy jó helyen vagyok az MTK-nál” – összegzett László Csaba.
    Domonyai László a klub terveivel kapcsolatban elmondta, hogy továbbra is fiatalokra épülő csapatban gondolkoznak. Példaként felhozta Vonyicska Bálintot, az 55. olyan játékost, aki a Sándor Károly Akadémián nevelkedve az MTK színeiben mutatkozott be az élvonalban. A 17 éves futballista ezért a következő szezonban az 55-ös mezszámot viseli majd.
    A klubigazgató jelezte, a játékosok közül Vass Ádám meghosszabbította szerződését, míg Varga Szabolcs visszatér a holland Heerenveentől, biztosan távozik ugyanakkor Kelemen Dávid és Kálnoki Kis Dávid. A következő hét nap egyik legfontosabb teendőjének a két búcsúzó labdarúgó pótlását nevezte Domonyai.