Mourinho kiszemeltje hosszabbíthat az Evertonnal

A Premier League-ben szereplő Chelsea vezetőedzője, José Mourinho köztudottan az Everton fiatal középpályása, Ross Barkley csodálói közé tartozik. A hírek szerint a 20 esztendős futballista a közeljövőben meghosszabbítja szerződését a liverpooli klubbal, nem kizárt azonban, hogy Mourinho ennek ellenére megpróbálja majd megszerezni őt a nyáron.

Az Everton nemrégiben négy évvel meghosszabbította legféltettebb játékosa, Leighton Baines szerződését. Sajtóhírek szerint ez ösztönzőleg hatott a csapat többi futballistájára, ez alól pedig nem kivétel Ross Barkley sem, aki rövidesen ugyancsak meghosszabbíthatja kontraktusát.

A fiatal tehetség a statisztikák alapján már most a Premier League egyik legjobb középpályása, idővel és megfelelő játéklehetőséggel pedig még tovább fejlődhet. Barkleyt az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Roy Hodgson olyannyira tehetségesnek tartja, hogy korábban azt nyilatkozta, a középpályás akár már a brazíliai világbajnokságon is részt vehet.

Nem véletlen tehát, hogy az Everton fiataljáért többek között érdeklődik a Manchester United és a Chelsea is. A nemzetközi szereplést valószínűleg nagyobb eséllyel tudnák biztosítani a londoniak a futballista számára, Barkley ennek ellenére rövidesen aláírhatja jobb feltételeket tartalmazó szerződését, melynek értelmében 2018-ig az Everton játékosaként gyűjtögetheti tapasztalatait.

Persze a szerződéshosszabbítás nem lehet akadály a tehetős londoni klub számára, amely Mourinho kívánságára biztosan gond nélkül felszabadít majd pár millió fontot. A fogadás piacán fellelhető oddsok alapján is jó esély van arra, hogy Barkley a nyáron klubot vált.

A legjobb labdarúgás akciók a hivatkozáson keresztül érhetőek el az év minden napján.