Szekszárdon rendezték a Farkas János emléktornát

Múlt hétvégén 16 csapat részvételével, a tolnai megyeszékhelyen rendezték meg az idei Farkas János Labdarúgó Emléktornát.

A rendezvényt, amely egyben tehetségkutató torna is volt, Schmittné Makray Katalin nyitotta meg, a viadal a Farkas János Alapítvány szervezésében, a Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával zajlott. A torna négy csoportban, körmérkőzésekkel indult, majd egyenes kieséses rendszerben folytatódott, a viadal győztese Oroszlány cigányválogatottja lett.

farkasj2

A szekszárdi viadal előtt, június 18-án Farkas János Nemzetközi Gyermek Labdarúgó Tornát rendeztek a Nógrád megyei Mátraterenyén hat csapat részvételével, a döntőben Karancslapujtő csapata nyert Fülek ellen.

A hátrányos helyzetű fiatalok számára rendezett tornák sorozata folytatódik, Herend Város Önkormányzata szeptemberi 14-én rendez tehetségkutató mérkőzéssorozatot, megemlékezve Farkas Jánosról. Az ünnepi esemény felett védnökséget vállalt Schmittné Makray Katalin. A Schmitt Pál volt köztársasági elnök támogatásával rendezett emléktornák sorozatával a több mint negyedszázada elhunyt sportoló életművére is szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők, valamint hagyományt teremteni a tehetségkutatásnak a hátrányos helyzetű fiatalok körében.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS