U21: Győzelemmel búcsúzna a válogatott

Győzelemmel búcsúzna a társaktól és az Európa-bajnoki selejtező sorozattól is a magyar férfi U21-es válogatott.

Hazai pályán a magyar csapat az azóta már az A-válogatott keretéhez tartozó Bese Barnabás és Kalmár Zsolt góljával 2–1-re győzte le a görögöket. A sikert elsősorban akkor is a küzdeni tudás hozta meg, hiszen a balszerencsés izraeli Eb-selejtező után egy vírusfertőzéstől legyengült csapat vette fel a harcot az ellenféllel.

IMG_5833Kalmár Zsolt hazai pályán gólt szerzett a görögök ellen – Már tavaly is nehéz mérkőzést játszottunk a görögök ellen, csak egy góllal tudtuk őket megverni. Szerencsére én is betaláltam: Mervó Bence szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd hozzám passzolt, és sikerült kilőnöm a hosszú sarkot. Athénban ugyanilyen nehéz meccsre számítok, nagy küzdelem lesz, de győzelemre számítok a csapattól – mondta az mlsz.hu-nak Kalmár Zsolt.

A Görögország elleni mérkőzés több játékos számára is az utolsó lesz az U21-es válogatottban, mert az 1994/95-ös korosztály jövőre már nem vehet részt a versenysorozatban. Az Újpest FC kapusa, Banai Dávid szerint már csak emiatt is győznie kell a csapatnak.

IMG_5838Banai jól ismeri a görögöket, hazai pályán is védett ellenük – Hazai pályán nagyon nehéz meccset játszottunk a görögökkel. AZ első félidőben ugyan megszereztük a vezetést, de aztán ellenfelünk egyenlített. Szerencsére a hajrában Bese Barnabás szép góljával mégis a javunkra tudtuk fordítani a meccset. Sokat várok a mai naptól, jól felkészültünk, tudjuk, hogy mit játszanak a görögök, és remélhetőleg egy jó hangulatú meccsen sikerült majd legyőznünk őket. Már csak azért is, mert a csapat nagy részének ez az utolsó mérkőzése az utánpótlás válogatottban, így mindenféleképpen győzelemmel szeretnénk lezárni ezt a sorozatot – mondta Banai.

A 4-es csoport utolsó selejtezőkörében a magyar U21-es válogatott hétfőn 16:30-kor lép pályára a görögök legjobbjai ellen.

A selejtezőcsoport állása:
1. Portugália 7-2-0 27-4 23 pont
2. Izrael 5-3-1 17-4 18 pont
3. Albánia 3-3-3 11-16 12 pont
4. Magyarország 3-3-3 18-13 12 pont
5. Görögország 3-1-5 10-13 10 pont
6. Liechtenstein 0-0-9 0-33 0 pont

Forrás: www.mlsz.hu – RSS