A Dinamo elnöke szerint megegyeztek Dzsudzsákkal

image

Orosz sajtóértesülés szerint a Dinamo Moszkva futballklub elnöke megállapodott Dzsudzsák Balázzsal a magyar válogatott szélső szerződéshosszabbításáról.

    A championat.com Borisz Rotenberg szavait idézve ugyanakkor nem tekinti lezártnak a megállapodás kérdését, megemlítve, hogy Dzsudzsáknak vannak más ajánlatai is. Maga az elnök sem veszi még készpénznek magyar válogatott csapatkapitányának maradását, mondván, hogy a megegyezés dacára „bonyolult a szituáció”. A honlap megemlítette, hogy Dzsudzsák iránt legújabban a német Bundesligában szereplő Hertha érdeklődik.
    A 28 éves futballista szerződése ez év decemberében lejár a Dinamónál, s a klub helyzetét nehezíti, hogy az európai szövetség, az UEFA a pénzügyi fair play megsértése miatt kizárta az együttest az Európa Liga következő szezonjából. 
    Az UEFA indokul azt hozta fel, hogy az orosz klub vétkes a túlzott futballistafizetésekben és a szabálytalan – az egyesületnek indokolatlanul magas támogatást garantáló – szponzori szerződésekben. A Dinamo vezetősége ígéretet tett arra, hogy véget vetnek a túlköltekezésnek, az újonnan szabályozott bérpolitikának megfelelően leszállítják a futballisták fizetését, s a jövőben tartózkodnak a túl sokba kerülő játékosok szerződtetésétől.
    A gárda azzal szerezte meg az Európa Liga 2015/16-os szezonjában való részvétel jogát, hogy az orosz bajnokságban legutóbb negyedikként végzett.