Arsenal: Ramsey és Cazorla is hosszabbított

Ahogy az lenni szokott az Arsenal esetében, ezúttal sem tudni, hány évvel hosszabbították meg az ágyúsok két alapemberük és egy nagy reménységük szerződését. Mindenesetre az már tény, hogy Aaron Ramsey és Santi Cazorla, valamint az ifjú Gedion Zelalem is marad Londonban.

Az biztos, hogy nem csak egy esztendővel nyúlt ki az említettek kontraktusa, a BBC információi szerint hosszútávú megállapodást kötöttek a felek. Cazorla és Ramsey is kulcsemberek a csapatban, Ez nagy lökést adhat nekünk az előttünk álló időszakban” – fogalmazott az ágyúsok menedzsere, Arséne Wenger.

Ramsey roppant fiatalon, még 18 évesen, 2008-ban érkezett az Arsenalhoz, és az elmúlt időszakban már fontos alapembere lett az együttesnek. A jelenlegi szezonban 27 meccsen 13-szor talált a hálóba, ám egy decemberi sérülés valamelyest visszavetette a lendületét.

A spanyol válogatottal kétszeres Európa-bajnok Cazorla 2012-augusztusában igazolt a Málagától a londoniakhoz, és első angliai idényében máris a szezon legjobbjának választották a szurkolók, és azóta is fontos láncszeme a Wenger-taktikának.

Gedion Zelalem nevéről még nem hallhattunk sokat. Az etióp felmenőkkel is rendelkező német utánpótlás-válogatott játékos eddig egyetlen mérkőzésen játszhatott az Arsenal felnőtt csapatában, egy FA-kupa meccsen lépett pályára csereként januárban. A mindössze tizenhét éves játékost hatalmas tehetségnek tartják a szigetországban.

Digi sport.hu