Grumics Pécsről a Diósgyőrbe igazolt

A labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC hivatalos honlapján jelentette be, hogy eladta csapata egyik legjobbját, a szerb Miroszlav Grumicsot a Diósgyőri VTK-nak. A csatár két és féléves szerződést kötött a miskolciakkal.

„Távozik klubunktól Miroszlav Grumics és a Diósgyőri VTK-ban folytatja pályafutását” – írja a nehéz anyagi helyzetben lévő bakonyi klub hivatalos honlapja. „Matyi Dezső tulajdonos és a DVTK között megszületett az egyezség, így a mai napon hivatalossá vált, hogy Miroszlav Grumics elhagyja a PMFC-MATIAS NB I-es labdarúgócsapatát, és profi pályafutását Miskolcon folytatja. A PMFC-MATIAS jelenlegi bizonytalan helyzete miatt a játékos mindenképpen váltani akart, így ez a sajnálatos, de racionális döntés született. A szerb csatár két és fél évre írt alá a miskolci klubhoz.”

A hírt a miskolciak egyelőre nem közölték, viszont erre minden bizonnyal már nem kell sokat várni. Mint ismert, a pécsiek nincsenek túl rózsás helyzetben, így érthető a szerb klubváltása, aki idén 14 bajnokin három gólig és két asszisztig jutott. Persze ezen számokat tovább növelheti a tavaszi idényben, csak már a DVTK szerelésében. A 29 éves Grumics tavaly hat gólig jutott, előtte hét találata volt a Kaposvári Rákóczi színeiben. A csatár az előkészítésekben is jeleskedik.

A diósgyőriek éppen a napokban szerződtettek egy másik szerb futballistát, a 24 esztendős Lazar Marjanovicsot. A középpálya bal oldalán bevethető, 188 centis Marjanovics a klub harmadik téli szerzeménye (Antal Botong – nyáron csatlakozik, Egerszegi Tamás) után, miután az egész felkészülési időszakban sikerült meggyőznie Szivics Tomiszlav vezetőedzőt és segítőit.

A DVTK nem áll rosszul a bajnokságban, és még bőven van esélye arra, hogy akár egy Európa Liga-indulást érő pozícióban, tehát a dobogó legalsó fokán zárjon. A fogadás piacán fellelhető szorzók alapján azonban ehhez igen keményen meg kell küzdeniük a borsodiaknak.