Külföldi átigazolási hírek: nagy volt a jövés-menés a nyáron

pietrofigloli01

Külföldön is nagy volt az élet a nyári átigazolási szezonban. Megpróbáltuk összeszedni a legnagyobb transzfereket. 

pietrofigloli01

A férfi Ob I-es átigazolási hírekről gyakran szoktunk hírt adni, ám a külföldi transzferekről nem igazán, ezért most összegyűjtöttünk pár érdekes hírt.

Az olasz bajnokságban szereplő Pro Reccoból, hogy csak a legnagyobb neveket említsük, kilenc (!) szezon után távozott Pietro Figloli – ő a Bresciába ment – valamint Oroszországba költözött az olimpiai bajnok Dusko Pijetlovics. Az egyik pótlására érkezett Niccolo Gitto. A nagy rivális Brescia elsősorban két szerb légiósát – Sava Randjelovis és Nemanja Ubovics – igyekezett pótolni, akik az OSC-hez igazoltak. Nos, az egyik helyre a jólcsengő Nikola Vukcsevicset sikerült megszereznie az együttesnek.

Horvátországban a Jug-nál is voltak változások. Elsősorban Felipe Perrone helyére keresték a megfelelő pólóst. Nos, az olasz válogatott Vincenzo Renzuto személyében, még centerposztra Joszip Vrlics helyére Luka Lozina érkezett. A Rijeka stagnál, de a Mladost egy nagy érkezővel gazdagodott, hiszen a klub régi-új játékosaként megérkezett a román Cosmin Radu. A spanyol bajnokság legerősebbje, a Barceloneta csapatából távozott Marc Minguell, Marc Roca, Viktor Rasovic helyükre pedig Felipe Perrone-ról tudunk, aki érkezett.

A szerb csapatok közül a Partizan Belgrád vesztett a legtöbbet. A csapatból két kulcsjátékos is távozott. Nikola Jaksics és Radomir Drasovics személyében. A riválishoz azonban erősítések érkeztek, hiszen a kispadra Dejan Szavics, még a vízbe Lazar Dobozanovics, Nebojsa Toholj, Aleksandar Njegovan, Ognjen Stojanovics lesz bevethető.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS