Martino nyolc kiszemeltje

Ahogy az lenni szokott, csak utólag tudunk meg sok minden érdekességet.Ami ráadásul más fényben tűnik fel azt követően, hogy az FC Barcelona 4-3-ra verte a madridi Bernabéu-stadionban a Real Madridot.

Valóban eltelt már pár hónap azt követően, hogy Gerardo Martino, az FC Barcelona argentin edzője megjegyezte a klubvezetőség felé: nyolc új labdarúgóra tart igényt. Mégpedig 2013. október nyolcadikán adta át azt a névsort Andoni Zubizarreta sportigazgatónak, amelyben név szerint említi, kiket szeretne megvásároltatni.

Ezek szerint a dél-amerikai mester már tudta, hogy szükség lesz erősítésekre, de erről sohasem beszélt. Most utólag megtudtuk, hogy a Manchester Citytől Sergio Agüerót akarta és akarja, a Laziótól pedig Miroslav Klosét vette célba.

Az Atlético Madridnál Arda Turan tetszik neki, a Borussia Dortmundnál pedig egy másik török gyökerű játékos, Ilkay Gündogan. A Sunderlandhez kölcsönpasszolt Santago Verginit rögvest visszahozatná, míg Filipe Luisra (Atlético Madrid) is szemet vetett.

De Dél-Amerikáig is elhatolt a pillantása, a brazil Botafogótól Doriát szeretné, míg a Borussia Dortmund kiválóságát, Neven Suboticsot és leigazoltatná. Kérdés, megkapja-e ezeket a játékosokat, illetve egyáltalán ő marad-e a kapitány a Barcelona hajóján? 
 

futballista.hu