„Nincs itt mese! TVSE!” – Komoly erősítések Tatabányán

Tatabanya20160514

Ünnepélyes keretek között, sajtótájékoztatón mutatta be a Tatabánya következő szezonbeli igazolásait. Az új játékosok között Franciaországból hazacsábított Eb ezüstérmes kapus, világkupa-győztes, junior világbajnok és szlovák válogatott is szerepel.

Tatabanya20160514

Magasabb fokozatba kapcsolt a Tatabánya (Fotó: vizipolo.hu/archív)

A nemrég befejeződött szezonban az utolsó előtti, 15. helyen zárt Zantleitner Tamás együttese a férfi Ob I-ben. A szeptemberben kezdődő idényben azonban jelentősen megerősítette keretét a csapat, amelyet ma mutattak be.

Az egyik legnagyobb erősítés – mint megírtuk – Jászberényi Gábor, akit 2009 után ismét itthon láthatunk védeni. A kapus a 2006-os Eb-n tagja volt a magyar válogatottnak, Belgrádban ezüstérmet szerzett a csapat tagjaként, majd 2009-ben Franciaországba szerződött, ahol a Montpellier csapatával két bajnoki címet szerzett, nem mellesleg ötször választották meg a bajnokság legjobb kapusának. Egy szlovák válogatott játékos is érkezett az együtteshez, Martin Kolarik személyében, aki a 2014/2015-ös szezon után ismét az OB I-ben fog játszani. Szabó Botond egy éves egyiptomi kitérő után tér haza, junior világbajnokunk a Heliopoliszt hagyja el a magyar együttes kedvéért. Két szerb légióst is sikerült megszereznie a Tatabányának. Borisz Popovics és Serdjan Vukszanovics nagy erőssége lehet az együttesnek, utóbbi játékos világkupa-győztes, a 2014-es döntőt épp a Benedek-csapat előtt nyerte meg a megfiatalított szerb csapattal, előbbi pedig hatszoros szerb bajnok. Hoppál Gergely is új játékos lesz a tatabányai csapatnál, aki két szezon után hagyja el a Debrecent, míg a BVSC-től kölcsönbe érkezik a junior válogatott balkezes Rábavölgyi Zsombor.

Természetesen vannak maradók is, elég csak Regős Áronra vagy Francsics Dánielre gondolni, utóbbi játékos a góllövőlista élén végzett Bátori Bencével holtversenyben. Továbbra is tatabányai színekben láthatjuk majd: Garancsy Andrást, Salamon Attilát, Sebestyén Balázst, Máthé Balázst, Csongár Istvánt. Sőt Kis Gyula, Dobay Gergő, Mocsáry Máté, Mészáros Erik, Csányi Márk, Hartmann András, Moravcsik Martin is a csapatot erősíti majd.

Zantleitner  Tamás, a csapat vezetőedzője a vizipolo.hu-nak: Nem szeretnénk a kieső hely közelébe kerülni. Ha az első tízben végeznénk, már elégedettek lennénk. A csapat augusztus 1-jén kezdi a felkészülést. Az alapozás után, edzőmérkőzések következnek, majd utána szeretnénk felkészülési tornákon részt venni.

Játékosmozgás a Tatabányánál:

Érkeztek: Jászberényi Gábor (Montpellier – Franciaország), Martin Kolarik (Sportul Stud Corona – Románia), Hoppál Gergely (Debrecen), Szabó Botond (Heliopolisz – Egyiptom), Serdjan Vukszanovics (korábban Radnicki Kragujevác), Borisz Popovics (korábban Radnicki Kragujevác), Rábavölgyi Zsombor (BVSC – kölcsönben)

Távoztak: Tatár Roland (Németország),  Práczky Károly (Németország), Stefan Zsivojnovics (Galatasaray – Törökország), Kis Szabolcs, Császár György (utóbbi két játékos megkezdte az edzősködést)

A tavalyi együttesből maradtak: Regős Áron, Garancsy András, Salamon Attila, Máthé Balázs, Francsics Dániel, Sebestyén Balázs, Csongár István, Kis Gyula, Dobay Gergő, Mocsáry Máté, Mészáros Erik, Csányi Márk, Hartmann András, Moravcsik Martin.

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS