Játékossors: Többen is kiszemelték a németverőt

2013. december 12. Posted in  Labdarúgás

Mint ismeretes, Torghelle Sándor november végén távozott a Videotontól. Azóta Felcsúton edz, és még kérdéses a jövője. Több klub, köztük az Újpest is szívesen szerződtetné a támadót.

A csakfoci.hu értesülései szerint öt-hat klub is tapogatózik a válogatott csatárnál. Torghelle kelendőnek számít, pedig az utóbbi fél éve nem úgy sikerült ahogy azt tervezte. Eleinte kihagyhatatlan volt, sőt tavasszal csapatkapitánya is lehetett a Videotonnak. Mivel azonban ősszel kevés lehetőséget kapott, így november közepén közös megegyezéssel távozott a piros-kékektől. A játékos a rangado.hu-nak adott interjújából idézünk: „Voltak pozitív és negatív dolgok is a Videotonnál. A végét már nem igazán élveztem, de a klubnál töltött időszakom első fele nagyon jól sikerült. Bejutottunk az Európa Liga csoportkörébe és ott jó eredményt értünk el, élveztem a játékot. A vége nem úgy sült el, ahogyan szerettem volna.” – kezdett bele a rutinos csatár. Torghelle a vezetőedzővel is konfliktusba keveredett, de erről részleteket nem árult el, ellenben szívesen beszélt a januári terveiről, és a Puskás Akadémiánál kapott edzéslehetőségről: „A Puskás Akadémiánál edzem, vagyis edzettem, mert most vége van az őszi szezonnak, és mindenki elment pihenőre. Majd meglátjuk, mi lesz jövőre. A felkészülést már mindenképpen az új csapatomnál szeretném elkezdeni, de hogy hol, azt még magam sem tudom. Január elején vagy közepén szerintem már ki fog derülni. Elég hosszú a felkészülés, mert csak február végén kezdődik a bajnokság, így marad idő az alapozásra.”
Külföldben már nem gondolkodik Torghelle, így már csak a hazai klubok kerülnek fókuszba: „Elsődlegesen azt mondom, hogy szeretnék itthon maradni Magyarországon, de ha érkezik egy jó külföldi ajánlat, azt természetesen átgondolom. Jelen pillanatban, úgy érzem, nagyobb esély van rá, hogy maradok.”

Öt-hat klub vinné

A 42-szeres válogatott támadó tehát itthon képzeli el jövőjét, kérdés azonban, hogy mely csapatnál gondolják komolyan Torghelle megszerzését. Sajtóhírek szerint az Újpest mellett a Puskás Akadémia, a Mezőkövesd, a Győri ETO, a Debrecen is lehetséges opció, de a másodosztályú klubok közül is van érdeklődő. A csakfoci.hu portálnak ezzel kapcsolatban a csatár megerősítette, hogy valóban van érdeklődés az említett kluboktól. Ugyanakkor friss információ, hogy korábbi klubja, az MTK is képbe került, mint következő állomás. „Több konkrét megkeresés is érkezett, de még nem döntöttem. Külföld kilőve, biztos, hogy itthon folytatom. Vannak ajánlataim vidékről és a fővárosból is. Nekem és a családomnak is fontos, hogy Pesten vagy Pest közelében maradjunk. Ha ezt nézzük, akkor kizárásos alapon marad az MTK és az Újpest.”

Mindenesetre januárban okosabbak leszünk ebben a kérdésben.

A válogatottság

Negyvenkét alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban, de Egervári Sándor már nem számított a szolgálataira. Erről szintén beszélt a csakfoci.hu-nak adott interjúban. Többek között egy bizonyos szétrobbantásról, Huszti Szabolcsról, és a kapitánykérdésről is kifejtette véleményét. „Bodnár Lacival, Huszti Szabival és Juhász Rolival nagyon jóban voltunk és most is jóban vagyunk. Egervári állítólag szét akarta robbantani ezt a brigádot. Azt nem tudom, hogy miért? Az MTK-nál eltöltött időszakom alapján azt gondoltam, hogy jóban vagyunk. Bántott, hogy egyszer sem hívott be a keretbe, de még csak egy sms-t sem küldött, hogy „Sanyi, nálam nem leszel válogatott. – mondta a támadó – 32 éves vagyok, a magyar foci gondjait már nem Torghellének kell megoldania. Nekem jó lenne, ha kapnék még pár meccset, de a válogatottnak már nem biztos.”

torghelle-sandor02

Markáns véleményt fogalmazott meg Huszti mellőzéséről: „Ha ő egyszer eldöntötte, hogy nem fog a válogatottban játszani, akkor nem fog. Hozzáteszem: az elmúlt években nem lett volna szabad megengedni, hogy Huszti Szabolcs ne szerepeljen a magyar válogatottban.”

A szövetségi kapitányi poszt helyett sportigazgatói minőségben kellene gondolkodni Torghelle szerint: „Az 100 százalék, hogy külföldi szakember kell és nem is feltétlenül szövetségi kapitány, hanem amolyan sportigazgató féle, aki ért a szakmához is és azt is tudja, hogyan lehet jó focit csinálni, hogy kell felépíteni a struktúrát az alapoktól kezdve.”

fociclub.hu