Új vetélytársat kapott Weidenfeller – hivatalos

Thomas Tuchel igyekszik újraépíteni a BVB-t, ehhez pedig új hálóőrt is kiszemelt magának. A Freiburgtól érkezik a svájci válogatott Roman Bürki. 

Komoly változások mennek végbe a Signal Iduna Parkban, Bürki már a harmadik igazolás Gonzalo Castro és Julian Weigl után. Bár Bürki idén kiesett a Freiburggal a német első osztályból, egyáltalán nem nyújtott rossz teljesítményt, 9-szer is kapott gól nélkül zárhatta a meccset. Bürki még csak 24 éves, ami kapusnál kifejezetten fiatalnak számít, viszont aligha fog megelégedni a cserekapus szerepkörével. Valószínűsíthető tehát, hogy Roman Weidenfeller és Mitchell Langerak helye forog veszélyben. igaz előbbi már elég öreg, így annyira nem lepődhet meg, hogy fiatalabb játékossal próbálják pótolni. A Dortmund nem hozta nyilvánosságra a szerződés részleteit.

Nem tűnik rossz vételnek Bürki a Dortmund számára, és bár pontos infókat nem tudunk, valószínűtlen, hogy nagyon sokat ki kellett volna csengetni érte egy kiesőcsapatnak. Amennyiben az átigazolás bejön Bürki 10 évre megoldhatja a kapus kérdést, ha meg nem, akkor pedig nem bukott rajta nagyot a BVB. Azt meg minden bizonnyal örömmel fogadják a szurkolók, hogy Thomas Tuchelnek megvannak a saját elképzelései, és úgy néz ki képes is azokat végrehajtani.

http://www.fociclub.hu