Az első nagy bejelentés: A Sauber mindkét versenyzőjével hosszabbított

Felipe Nasr és Marcus Ericsson (Fotó: Moy / XPB Images)

Miközben az F1-gyel foglalkozó médiumokat Kimi Räikkönen sorsa és a Ferrari döntése tartja lázban, a Sauber szép csöndben elsőként tett a versenyzőpiacot is érintő bejelentést: szerződést hosszabbított mindkét versenyzőjével. Noha korábban hallani lehetett pletykákat arról, hogy Felipe Nasr az egyik fő esélyes a Williams, Valtteri Bottas esetleges távozása után megüresedő ülésére, úgy tűnik, a grove-iaknak biztosan nem lesz brazil párosuk a következő szezonban.

„Örömmel jelentjük be, hogy meghosszabbítottuk a szerződésünket Marcusszal és Felipével. A megállapodás korai időpontjából kiderül, hogy mind a csapat, mind pedig a versenyzők meg vannak győződve róla, hogy jó irányba tartunk” – nyilatkozta a csapatfőnök Monisha Kaltenborn. „Bízunk a versenyzőink tehetségében és képességeiben. Jó teljesítményt nyújtanak, folyamatosan tanulnak, gyűjtik a tapasztalatokat, és mindkettejük nagy kedvvel és odafigyeléssel dolgozik, ami plusz lökést jelent a csapat számára. Noha még fiatalok, nagyon profin dolgoznak – nemcsak a pályán, azon kívül is. Marcus és Felipe már aktívan kiveszi a részét a jövő évi Sauber C35-ös fejlesztéséből is.”

Marcus Ericssonnak a 2016-os immáron a harmadik F1-es szezonja lesz. Tavaly a Caterhammel versenyezte végig az idényt, s csapata csődje után még az előző év vége előtt megállapodást kötött a Sauberrel. „Nagyon örülök, hogy a Sauber bízik a képességeimben, és további egy évvel meghosszabbította a szerződésemet. Ez egy nagy hagyományokkal bíró svájci csapat, ahol jól érzem magam, és ahol már sok szép élményben volt részem. Jól kezdtem az idényt, megszereztem az első pontjaimat az F1-ben. És már ismerem is a csapattagokat, érzem, hogy megbecsülnek. Számomra megtiszteltetés a Sauber családhoz tartozni. Továbbra is mindent megteszek a sikerükért” – fogalmazott a svéd.

Az újonc Felipe Nasr eddig kiválóan teljesített új csapatánál. Egy pazar ötödik hellyel mutatkozott be Melbourne-ben, s rendszerint képes sakkban tartani csapattársát is. „Újabb szezon a Sauber F1-es csapatával – ez nagyszerű! A mostani hosszabbítás rendkívül fontos lépés a karrierem szempontjából. Már egy félév alatt is sok tapasztalatra tettem szert – versenyzői és személyes téren is. Az eddigi csúcspontot az ausztráliai ötödik helyem jelentette, mégpedig a legelső F1-es versenyemen. Bizakodva vágok neki a szezon második felének. A célom, hogy minden erőmmel támogassam a csapatot, és hozzájáruljak az autó fejlődéséhez” – fogalmazott a brazil.

Forrás: www.telesport.hu – RSS