Tim Wright hazatért

Tíz hónappal elcserélése után, Tim Wright ismét hazatért a Buccaneers csapatához. Avagy egy üzlet amiből most mi jöttünk ki jól. 

Tim Wright ugyanis a tavalyi holtszezonban távozott tőlünk, a Mankins trade keretein belül. Akkor egy negyedik körös pick-ket, és Tim Wright-ot adtuk a Pro Bowler guardért cserébe. Most azonban a New England stábja úgy döntött a waiverre teszi a játékost.

Wright pozícióját tekintve tight end, és egyáltalán nem mondhatni rossz játékosnak, sőt! Azonban mutass nekem egy tight endet aki meg tud ragadni egy keretben Rob Gronkowski-val, na meg persze ott volt Fred Davis is. Így a Patriots úgy döntött nincs továbbá szükségük az ifjú Timre. Aki egyébként tavalyi new england-i kitérője alatt 26 elkapást, 259 yardot, és 6 touchdownt mutatott be. Ezen statisztikákból pedig tisztán látszik, hogy mint titkos red zone fegyvert alkalmazták.

A tight end eredetileg draftolatlan játékosként csatlakozott a Bucs-hoz, még 2013-ban. Ekkor Greg Schiano volt még a csapat vezetőedzője. És bár neki is voltak érdekes döntései, de talán az itteni munkássága alatt az egyik legjobb az volt, hogy az ifjú elkapót átrakta tight end pozícióba. Wright ezt meg is hálálta egy kirobbanó szezonnal, már újonc évében 571 yardot, és 5 TD-t hozott össze, ehhez pedig mindösszesen 54 elkapásra volt szüksége. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy az egyik legbiztosabb kezű fegyvere volt abban az évben Mike Glennonnak.

Aztán jött Lovie Smith és nagyon úgy tűnt, hogy az ő rendszerében, elképzelései szerint blokkoló szélső összekötőknek van helye, Tim Wright egyik nagy hiányossága pedig az, hogy egyáltalán nem tud blokkolni. Így úgy döntöttek feláldozzák a támadófal érdekében, hogy a Mankins csere létrejöhessen, és egy tehetséges égimeszelőt draftoltak Austin Seferian-Jenkins személyében tight end pozícióra, aki mind elkapások, mind blokkolások tekintetében megállja a helyét, bár újonc évében ez utóbbin volt még mit csiszolni.

Aztán persze ott van a Bucs keretében Brandon Myers aki igen szolid teljesítménnyel tud csak hozzájárulni már öregecske mivoltával. Luke Stocker pedig szintén elég egyoldalú, neki ugyanis csak blokkoló képességei vannak. Arról nem is beszélve, hogy a tavalyi évet majd az egész tight end keret a sérült tartalékok listáján töltötte.

A Patriots a tavalyi évben nagyon is okosan használta Wright-ot, hisz neki az egyik legnagyobb erőssége valóban a red zone támadásában rejlik. Első két NFL-es szezonjában 80 elkapásra jutott 11 TD. Ez azt jelenit, hogy minden 7,27. elkapása egy hatpontossal végződik. Ezen statisztika terén pedig a 10. helyre rangsorolható az NFL játékosai között. Így ha a helyzet megkívánja a passzjátékot, nagyon hasznos kiegészítője lehet majd ő a Vincent Jackson – Mike Evans párosnak. Úgy gondolom remek döntés volt őt azonnal visszahozni a csapathoz, és igen erős fegyverrel lett ismét gazdagabb a Bucs offense.

http://nflhu.blog.hu